Menu
NOR ENG

EQS Brukerforum 20. og 21. november 2017

Datoen for EQS Brukerforum 2017 er endret fra det som først var annonsert og blir holdt mandag 20. og tirsdag 21. november. Brukerforum vil bli arrangert på Scandic Hell Hotel, sentralt plassert kun 600 m fra Trondheim Lufthavn Værnes. Stor parkeringsplass og gratis parkering for alle som er gjester på hotellet.

Første dag vil bli en tradisjonell Brukerforumdag med foredrag, nyheter i EQS, informasjon om GDPR og presentasjoner fra ulik EQS-bruk.

Dag to har vi valgt å endre i år slik at den vil bestå av flere parallelle workshops. Hver deltager kan delta på to workshops, en før lunsj og en etter lunsj. Vi ønsker derfor at alle velger seg to pluss en i reserve i tilfelle det blir for få deltagere på en workshop eller hvis to kolliderer tidsmessig. Brukerforum avsluttes tirsdag mellom kl 15 og 16.

Påmeldingen er åpen – påmeldingsskjema finner du her.

Brukerforum mandag 20. november

  Fra 09.00  Registrering
09.45-10.00 Velkommen og informasjon
10.00-11.30 Kontinuerlig forbedring – en naturlig del av arbeidshverdagen?

v/Ellen Freberg, Kiwa Teknologisk Institutt

11.30-12.30 Lunsj
12.30-13.00 Nytt i EQS – Presentasjon av de viktigste nyhetene i EQS

v/ utviklingsleder Vegard Løkås, Extend AS

13.00-13.30 Spørsmålsrunde
13.30-13.45 Pause
13.45-14.30 GDPR – Personvernforordningen – hva betyr det for vår virksomhet?

v/ Ranveig Fjellheim Tunaal og Suzanne Brattheim, Sticos

14.30-15.00 Måling uten målestokk – om egenvurdering av tjenestekvalitet i helse- og omsorgstjenesten

v/ Hans Donali Tilset, NTNU og Gunn Stensheim

15.00-15.15 Kaffepause med noe å bite i
15.15-16.00 Erfaringer med ombygging av EQS i SalMar

v/Gunn-Marit Sivertsen, SalMar

 (Vi tar forbehold om programendringer)
18.00 Bussavgang til middag og kveldsarrangement Hjelseng Gård

 

Hovedforedraget har tittelen «Kontinuerlig forbedring – en naturlig del av arbeidshverdagen?». Å bruke kvalitetssystemet aktivt i en virksomhet kan være en utfordring. Kontinuerlig forbedring krever ofte arbeid med holdninger for å påvirke kulturen. Det kan være en utfordring å motivere medarbeidere til å engasjere seg i dynamisk tilpasning av prosessene i takt med virksomhetens utfordringer.

Hvordan etablere og iverksette forbedringsprosesser, måle og styre utvikling samt sikre tilstrekkelig sporbarhet, på en slik måte at det blir en del av det daglige arbeidet? I tillegg skal gjennomførte forbedringsprosesser dokumenteres slik at de tilfredsstiller krav fra brukere, krav til produkter og tjenester og til ledelsessystemet.

Vi har vært så heldige å få Ellen Freberg fra Kiwa TI som innleder til temaet. Freberg er seniorrådgiver innen ledelsessystemer hos Kiwa TI AS. Der veileder hun bedrifter gjennom prosessen å utvikle og implementere ledelsessystemer hovedsakelig innen kvalitet og ytre miljø (ISO 9001 og 14001). Hun er i tillegg fagansvarlig for Kiwa’s Kvalitetslederskole og kursholder. I tillegg til over 20 års erfaring som kvalitetsleder, har hun også bred erfaring innen planlegging og gjennomføring av internrevisjoner og leverandørrevisjoner. Hun har ledererfaring fra roller innen produktutvikling og prosjektledelse, og hennes nøkkelkompetanse er innen kvalitets- og miljøledelse (ISO 9001 og ISO 14001), revisjoner, kontinuerlig forbedringsarbeid, prosjektledelse og innovasjon.

Oversikt over workshops tirsdag 21. november:

  • Workshop A Skjemabygging I (nybegynner): Toppadministrator kan selv bygge skjema i EQS for ulike formål. I denne workshopen ser vi på eksempler på ulike skjema, saksgang for et skjema og ulike skjemainnstillinger. Videre jobber vi direkte i verktøyet og bygger skjema! Gjennomgang av ulike felttyper og ulike valglister.
  • Workshop B Skjemabygging II (videregående): Dette er en workshop for de som har erfaring fra å bygge skjema, men som ønsker å lære mer. Her ser vi på blant annet på hvordan vi bruker dynamikk i skjemabyggingen, dynamisk arbeidsflyt, indikatorer og formler.
  • Workshop D Dashboard – ledelsesinformasjon – meldingsoversikt: Denne workshopen passer for de som er interessert i hvordan er kan presentere informasjon fra EQS til ledelse og andre som er interessert i oversiktsdata. Vi ser nærmere på meldingsoversikten, bruk av EQS Dashboard og hvordan vi kan knytte innhold sammen ved hjelp av html-editoren slik at vi forenkler rapportering.
  • Workshop E Risk Management: Workshop for de som ønsker å utnytte risikomodulen i EQS. Vi ser på hvordan vi skal tilpasse risikoskjemaet for virksomhetens behov og beste praksis for arbeid med risikovurderinger gjennomgåes. I tillegg blir tre ulike risikoanalysemetoder presentert: Grovanalyse, Strukturert hva – hvis (SWIFT) og Sløyfeanalyse (Bow-tie).
  • Workshop F Bruk av prosesskarteditoren: Workshop for alle som ønsker å lære seg bruk av prosesskarteditoren. EQS Process gjør det enklere å få oversikt over arbeidsprosesser, og du kan lage oversiktlige menyer og åpningssider. Prosesskartene er visuelle og kan knyttes til relevante dokumenter og informasjon i og utenfor verktøyet.

Kveldsarrangement på Hjelseng Gård

Middagen mandag kveld inntar vi på Hjelseng Gård på Stjørdal. Hjelseng Gård er både spisested, har egen landhandel, eget kaffebrenneri og eget ølbryggeri.

Middagsmenyen på Hjelseng tilberedes fra bunnen av og i størst mulig grad med norske og kortreiste råvarer. Kjøtt av elg, rein, storfe og svin, og i tillegg fisk fra de lokale fjellvatna, er sentrale råvarer. Dette følges med bær, lokale grønnsaker og urter, og flatbrød bakt av deres egen baksterkjerring på Hjelseng. Sammen med Langøra kaffebrenneri og Stjørdalsbryggeriet tilbyr de et bredt spekter av lokale smaker. Kortreist mat fra Trøndelag og ureist drikke fra eget kaffebrenneri og bryggeri.

 

 

 

Påmelding EQS Brukerforum 2017

Scandic Hell Hotel

Utvendig bilde av Scandic HellMat-restaurant Scandic HellLobby Hell ScandicBilde fra rom Scandic Hell
Hjelseng GårdHjelseng GårdInne på Hjelseng Gård

Bestill demo av EQS kvalitetssystem