Menu
NOR ENG

EQS Brukerforum 21. og 22. november 2018

Datoene for EQS Brukerforum 2018 er  onsdag 21. og torsdag 22. november. Brukerforum vil bli arrangert på Clarion Hotel & Congress Trondheim, et av Skandinavias største kongresshotell, med beliggenhet rett ved havna i Trondheim sentrum. Med tanke på transport så er det er mulig å ta toget til Trondheim sentralstasjon og benytte seg av gangbroen fra stasjonen til Brattøra hvor hotellet ligger, eller benytte seg av buss nr 46 Pirbadet eller 19 Pirbadet, i tillegg til at Værnes-ekspressen stopper rett ved hotellet.

Første dag vil bli en tradisjonell Brukerforumdag med foredrag, nyheter i EQS, informasjon om avvik og forbedring, samt presentasjoner fra ulik EQS-bruk.

Dag to blir slik den var i 2017 og vil da bestå av flere parallelle workshops. Hver deltager kan delta på to workshops, en før lunsj og en etter lunsj. Vi ønsker derfor at alle velger seg to pluss en i reserve i tilfelle det blir for få deltagere på en workshop eller hvis to kolliderer tidsmessig. Brukerforum avsluttes torsdag mellom kl 15 og 16.

Påmeldingen er åpen – påmeldingsskjema finner du her.

Brukerforum onsdag 21. november

Fra 09.00 Registrering
09.45-10.00 Velkommen og informasjon
Overordnet styringsystem – en helhetlig tilnærming
Tommy Walvåg, Avito
11.30-12.30 Lunsj
Nytt i EQS – Presentasjon av de viktigste nyhetene i EQS

v/ utviklingsleder Geir Helling, Extend AS

Spørsmålsrunde
13.30-13.45 Pause
Avvik og forbedring

Jostein Duesund, HR/KHMS-ansvarlig, Norva24

Bruk av attributter og dokumentlister i Sykehusapotekene HF
Hege Holm, Kvalitetsrådgiver, Sykehusapotekene HF – en del av Helse Sør-Øst
15.00-15.15 Kaffepause med noe å bite i
Internkontroll og struktur i kvalitetssystemet

Beate Moberg, Kvalitetssjef, Os kommune

18.00 Bussavgang til middag og kveldsarrangement Banksalen Restaurant
(Vi tar forbehold om programendringer)

 

Oversikt over workshops torsdag 22. november:

 

09.00-11.30

Parallelle workshops

11.30-12.30 Lunsj
12.30-15.00

Parallelle workshops

(Vi tar forbehold om programendringer)
 • Workshop A Dokumentoversikt: Denne workshopen passer for de som er interessert i å lære seg hvordan man kan få en samlet oversikt over alle dokumentene man har lagt inn i EQS. Vi ser nærmere på dokumentoversikten, bruk av kriterier for dokument, egendefinerte dokumentattributter, tilpasning av søkeresultat, eksportmuligheter og bruk av dokumentlister.
 • Workshop B Meldingsoversikt: Denne workshopen passer for de som er interessert i hvordan en kan lage rapporter og statistikk av innholdet i meldinger man har registrert i EQS. Vi ser nærmere på meldingsoversikten, bruk av kriterier for meldinger, tilpasning av søkeresultat, eksport muligheter, hvordan vi kan knytte innhold sammen ved hjelp av html-editoren slik at vi forenkler tilgang og rapportering. En liten tur innom statusdiagrammene i EQS Dashboard blir det også.
 • Workshop C Risikomodulen: Workshop for de som ønsker å utnytte risikomodulen i EQS. Vi ser på hvordan risikoskjemaet kan tilpasses for virksomhetens behov, vurderingsområder, oppsett av ulike filtre i risikooversikten og hvordan sammenstille risikoer og tilhørende tiltak i dokumenter.
 • Workshop D Show & tell avviksregistrering og -håndtering: Her inviterer vi dere til å vise hvordan dere har utformet virksomhetens avviksskjema, saksgang og/eller rapportering. Deltakerne vil få noen minutter hver, til å presentere egen løsning, med mulighet for spørsmål og diskusjoner.
 • Workshop E Show & tell GDPR: Her inviterer vi dere til å vise hvordan dere har benyttet EQS til å håndtere de nye kravene til personvern. Dette kan for eksempel være protokoll for behandling, melding av evt. avvik til datatilsynet, håndtering av samtykker fra ansatte, interne rutiner/retningslinjer osv. Deltakerne vil få noen minutter hver, til å presentere egen løsning, med mulighet for spørsmål og diskusjoner.
 • Workshop F Skjemabygging I (nybegynner): Toppadministrator kan selv bygge skjema i EQS for ulike formål. I denne workshopen ser vi på eksempler på ulike skjema, saksgang for et skjema og ulike skjemainnstillinger. Vi jobber «live» i EQS og bygger skjema! Gjennomgang av ulike felttyper og ulike valglister.
 • Workshop G Skjemabygging II (videregående): Dette er en workshop for de som har erfaring fra å bygge skjema, men som ønsker å lære mer. Her ser vi på blant annet på hvordan vi bruker dynamikk i skjemabyggingen, dynamisk arbeidsflyt, indikatorer og formler.

Kveldsarrangement i Banksalen Restaurant

Middagen onsdag kveld inntar vi i Banksalen Restaurant i Trondheim. Banksalen fra 1882 er godt bevart og den vakre utføringene i sandstein og venetiansk rennesansestil er like autentisk i dag.
Selskapslokalet drives av menneskene bak de italienske restaurantene Frati, AiSuma og ØX samt Frati Catering i Trondheim. Med god kunnskap om mat og vin, og lang erfaring med å servere store selskaper, vil de sørge for at dette blir en minneverdig kveld for oss alle.

Kommunesamling tirsdag 20. november:

Bjørnafjorden kommune med Beate Moberg i spissen inviterer alle kommunene som bruker EQS til en ekstra utviklingsdag i Trondheim tirsdag den 20. november. Formålet med denne samlingen er å utveksle erfaring, kunnskap og se på utviklingsmuligheter i EQS. Møterommet for denne dagen er «Borgen» på Pirsenteret og programmet finner du her:

10.00-15.00 Vi gjør hverandre gode! Hver kommune får 30 minutter

 • Hver kommune presenterer hvordan de har bygget opp EQS innen de modulene de har tatt i bruk
  – dokumentmodul, hendelser/avvik, risikomodul, årshjul og rapporter.
 • Hver kommune deler med de andre en prosess eller noe i systemet som de er veldig fornøyd med og
  som de virkelig vil anbefale de andre kommunene å ta med seg tilbake til egen kommune!
15.00-17.00 EQS som system – hva bør bli bedre for å imøtekomme oss som kommune?

 • Hva er spesielt med kommunekundene?
 • Hvilke forbedringer/utvikling mener vi må/bør skje?
  – Hva må evt. endres i EQS for at kommunene skal oppfylle krav i lovverk og forskrifter?
  – Hva bør endres for å gjøre hverdagen lettere for oss som bruker EQS i hverdagen?
(Vi tar forbehold om programendringer)

 

I løpet av første økt vil det bli lunsj i kantinen på Pirsenteret, og om kvelden håper vi alle kommunerepresentantene vil være med å spise middag ute på byen. Dette for å bli bedre kjent og bygge nettverk og kunnskap på tvers av kommunene.

Påmelding EQS Brukerforum 2018

Clarion Hotel & Congress Trondheim

Clarion Hotel & Congress TrondheimClarion Hotel & Congress TrondheimClarion Hotel & Congress TrondheimClarion Hotel & Congress Trondheim
Banksalen RestaurantBanksalen RestaurantBanksalen Restaurant

Bestill demo av EQS kvalitetssystem