NOR ENG

Dynamikk i skjema er felt som tilpasses brukerens svar

Med bruk av dynamikk i skjema er det mulig å la brukerens valg under utfylling av skjema avgjøre hvordan skjemaet til enhver tid vises. Ved å lage dynamiske regler i skjema kan man altså få dynamikk i skjemaet som gjør at feltene som vises er basert på brukerens valg.

Denne funksjonaliteten brukes som nevnt til å lage dynamiske felter i skjema. Dynamiske felter er felter i ett skjema som er synlige eller ikke synlige avhengig av hvilke valg brukeren gjør ved utfyllingen. Et eksempel kan være hvis man svarer “Ja” på spørsmålet “Kostnader påløpt?”, så dukker det opp nye felter for å registrere timeforbruk og beløp i skjemaet. Det gjør at brukerne kun får opp felt som er relevante for sin situasjon. Dette sparer tid ved utfylling av skjema, da den som fyller ut slipper å vurdere hvilke felter som er nødvendige.

Dynamikk i skjema er nyttig i mange sammenhenger

Å kunne benytte seg av dynamikk i skjema er svært nyttig hvis du f.eks. ønsker å lage et skjema som fanger flere forskjellige registreringer. Slik som vist på eksempel bilde nedenfor med kvalitetsavvik, SHA-hendelse, kundeklager og forbedringsforslag. Eller det kan være andre typer skjema og sjekklister, ulike spørreskjema, medarbeider- eller kundeundersøkelser, som rett og slett blir mer brukervennlig hvis du velger å bruke dynamikk i skjemabyggingen. Samtlige skjemafelt i et dynamisk skjema er tilgjengelig i statistikkverktøyet (meldingsoversikten) i EQS. Skjema og sjekklister i EQS kan benyttes til datafangst og periodisk rapportering.

Eksempel på dynamikk i skjema_eks1    Eksempel på dynamikk i skjema_eks2

Klikk her for å lese mer om EQS avvikssystem

Bestill demo av EQS kvalitetssystem

  Relaterte saker

  EQS Brukerforum 2023

  EQS Brukerforum 15. og 16. november 2023

  Les mer

  EQS 10.0

  Ny og forbedret utgave – EQS 10.0 er lansert

  Endelig er EQS versjon 10.0 tilgjengelig.

  Les mer

  Salmar

  IT-sikkerhet, fleksibilitet og brukervennlighet

  IT-sikkerhet, fleksibilitet og brukervennlighet var viktige faktorer da Salmar – en av verdens største lakseprodusenter valgte kvalitetssystemet EQS

  Les mer

  Meld deg på vårt nyhetsbrev   Extends personvernerklæring Ja, jeg er kjent med Extend sin personvernerklæring og aksepterer denne